L’Associació ELNA: -Eduquem La Nostra Autoestima- és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu treballar l’educació socioemocional amb valors i la creativitat dins les escoles per enfortir l’autoestima i l’empatia, tot plegat per assolir una societat més integradora, coherent i saludable.
Què Fan?
Oferim recursos lúdics i educatius a tots aquells -petits i grans-que busquen un espai on poder gaudir de forma plena i enriquidora, on poder establir relacions de convivència i compartir experiències positives amb altres.
En les nostres activitats potenciem la cooperació, no la competència, tot respectant l’espai personal, per induir els infants a pensar per ells mateixos, a comprendre que “sí que puc” i en cas de conflicte, procurem donar les eines perquè els mateixos infants siguin mediadors i els puguin resoldre.
No hi ha millors ni pitjors, tots som diferents i això ens fa únics.
Creem espais per afavorir l’aprenentatge i d’aquesta manera cadascú és responsable de la seva evolució, guanya confiança en les seves capacitats, es relaciona amb respecte i desenvolupa la seva creativitat.
Aquest projecte és la nostra petita aportació a la integració social, a l’ambient positiu entre iguals, a generar una dinàmica respectuosa, comunicativa, directa i oberta amb la finalitat de tractar d’eradicar la violència .
Aquestes àrees estan basades en els tallers dels llenguatges expressius plantejats en aquest projecte amb èmfasi en les tasques pròpies de l’edat.
On es promou:
• El desenvolupament de la capacitat lúdica, creativa i el sentit de l’humor.
• L’espontània expressió de sentiments i emocions.
• L’enfortiment de l’estima i autoestima, confiança, respecte, coneixement dels drets dels infants i joves.
• L’aprenentatge de la pròpia cultura, a través de jocs.
• El treball i joc en grup.
• L’estimulació recreativa i educativa.
Creem un espai:
1. Participatiu: ajudant al creixement de les relacions mútues, que neix del respecte a un mateix tal com és, acceptant que tots som diferents, i del respecte a l’altre.
2. Creatiu: Possibilitant les capacitats de produir idees, gestos, fets, projectes insòlits i imaginatius.
3. Reflexiu: Suscitant després de cada taller, moments de reflexió per a l’anàlisi de gestos, paraules, idees, projectes manifestats en el moment lúdic amb la finalitat de propiciar conductes resilients, utilitzant el pensament crític i la crítica constructiva.
Els nostres tallers es duen a terme a tots els centres educatius que ens ho sol•liciten, ja sigui en horari escolar com a través de l’AMPA, a Centres Cívics, o centres oberts. Fem tallers amb infants i joves i també formació amb famílies, mestres i personal no docent.